Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Mon, 21 Mar 2011 08:35:10 +0100
From:      Urankar Mikael <mikael.urankar@ujf-grenoble.fr>
To:        Martin Wilke <miwi@FreeBSD.org>
Cc:        FreeBSD Ports <ports@FreeBSD.org>, x11@FreeBSD.org
Subject:   Re: [ECFT] drm/dri/mesa/xorg-server update [Part 1]
Message-ID:  <20110321073510.GA8422@iut-mir-o.ujf-grenoble.fr>
In-Reply-To: <AANLkTinFh084a-B4PdhVnkOw4wjneD=aJ7b9qHAF38Fp@mail.gmail.com>
References:  <AANLkTiknQ7UAu3UrxeZ8Ss6sr4yn2jAoHbusnJZzSuqo@mail.gmail.com> <20110316080030.GC88019@iut-mir-o.ujf-grenoble.fr> <20110318074525.GH88019@iut-mir-o.ujf-grenoble.fr> <AANLkTinFh084a-B4PdhVnkOw4wjneD=aJ7b9qHAF38Fp@mail.gmail.com>

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
This is still a problem with Xorg 1.9.5, the patch I've mentioned in my
previous mail were not merged in Xorg 1.9.5.

On Fri 18 March 2011 at 03:51:56PM +0800, Martin Wilke wrote:
> ok, we have a patch set for xorg server 1.9.5 release.
> 
> On Fri, Mar 18, 2011 at 3:45 PM, Urankar Mikael <
> mikael.urankar@ujf-grenoble.fr> wrote:
> 
> > On Wed 16 March 2011 at 09:00:30AM +0100, Urankar Mikael wrote:
> > > On Fri 11 March 2011 at 07:37:59PM +0800, Martin Wilke wrote:
> > > > Please report any problems and issues to x11 (at) FreeBSD.org.
> > > >
> > >
> > > Works fine here with a GeForce Go 7300 (xf86-intel-2.7)
> > >
> > > I have problems with an ATI R710, Xorg randomly crash within 5 to 10
> > > minutes (sigbus) with KDE4 and desktop effects enabled.
> > > I've tried Xorg 1.9.3 but to not avail (againg sigbus). I've reverted
> > > Xorg to 1.7.7 and I can use my desktop more than 10 minutes...
> > > If I disable desktop effect, Xorg 1.9.4 runs happily with no crash.
> > > I've recompiled xorg-server, libX11, libGL etc with debug flags but I
> > > can't get a useful backtrace.
> > > I've just seen [1], I'll try to get more info later today and will post
> > > my findings.
> > >
> > > [1] http://www.x.org/wiki/Development/Documentation/ServerDebugging
> > >
> >
> > I was able to get a backtrace [1]. The trace look similar to the problem
> > described at [2], Andriy Gapon had the same problem apparently. I'm
> > using the patch at [3] and everything works fine since.
> > Patches for xorg-server port are available at [4].
> >
> > [1] http://membres.multimania.fr/mike8/bsd/xorg-1.9.4/btfull
> > [2] https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=28181
> > [3] http://lists.x.org/archives/xorg-devel/2010-December/016969.html
> > [4] http://membres.multimania.fr/mike8/bsd/xorg-1.9.4/patch-glx__glxcmds.c
> > http://membres.multimania.fr/mike8/bsd/xorg-1.9.4/patch-glx__glxdrawable.h
> > http://membres.multimania.fr/mike8/bsd/xorg-1.9.4/patch-glx__glxext.c
> >
> > HTH,
> > Mikaėl
> >

-- 
Mikaël Urankar
Moyens Informatiques et Réseaux
IUT1 GRENOBLE BP67
38402 ST MARTIN D'HERES CEDEX



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?20110321073510.GA8422>