Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Sat, 30 Dec 2006 16:58:39 -0800 (PST)
From:      "E. J. Cerejo" <edu07643@yahoo.com.br>
To:        FreeBSD Questions <freebsd-questions@freebsd.org>
Subject:   GLX (openGL) not working with Nvidia driver
Message-ID:  <20061231005839.69910.qmail@web61014.mail.yahoo.com>

Next in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
I'm running 6.1 release and every time an application needs to use GLX like=
 xscreensaver I get this error:=0A=0AXlib:  extension "GLX" missing on disp=
lay ":0.0".=0AXlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".=0AXlib:  ex=
tension "GLX" missing on display ":0.0".=0AXlib:  extension "GLX" missing o=
n display ":0.0".=0AXlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".=0AXli=
b:  extension "GLX" missing on display ":0.0".=0AXlib:  extension "GLX" mis=
sing on display ":0.0".=0AXlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".=
=0AXlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".=0AXlib:  extension "GL=
X" missing on display ":0.0".=0A=0AWhich means that openGL is not working w=
ith the nvidia driver, on my xorg.conf file I've got this:=0A=0ASection "Mo=
dule"=0A    Load  "dbe"=0A    Load  "dri"=0A    Load  "extmod"=0A    Load  =
"glx"=0A    Load  "record"=0A    Load  "xtrap"=0A    Load  "freetype"=0A   =
 Load  "type1"=0AEndSection=0A=0AMy Xorg.0.log says this regarding glx:=0A=
=0A(II) LoadModule: "glx"=0A(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/extensions/=
libglx.so=0A(II) Module glx: vendor=3D"NVIDIA Corporation"=0A    compiled f=
or 4.0.2, module version =3D 1.0.9631=0A    Module class: X.Org Server Exte=
nsion=0A    ABI class: X.Org Server Extension, version 0.1=0A(II) Loading e=
xtension GLX=0A(II) LoadModule: "record"=0A(II) Loading /usr/X11R6/lib/modu=
les/extensions/librecord.so=0A(II) Module record: vendor=3D"X.Org Foundatio=
n"=0A    compiled for 6.9.0, module version =3D 1.13.0=0A    Module class: =
X.Org Server Extension=0A    ABI class: X.Org Server Extension, version 0.2=
=0A=0ARunning glxinfo -t tells me this:=0A=0Aname of display: :0.0=0AXlib: =
 extension "GLX" missing on display ":0.0".=0AXlib:  extension "GLX" missin=
g on display ":0.0".=0AXlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".=0A=
Error: couldn't find RGB GLX visual=0A=0AVis  Vis   Visual Trans  buff lev =
render DB ste  r   g   b   a  aux dep ste  accum buffers  MS   MS=0A ID Dep=
th   Type  parent size el   type     reo sz  sz  sz  sz  buf th  ncl  r   g=
   b   a  num bufs=0A------------------------------------------------------=
----------------------------------------------=0AXlib:  extension "GLX" mis=
sing on display ":0.0".=0AXlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".=
=0A0x21 24 TrueColor    1      0  0  ci     0   0   0   0   0   0   0    0 =
 0   0   0   0   0   0   0=0AXlib:  extension "GLX" missing on display ":0.=
0".=0AXlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".=0A0x22 24 DirectCol=
or  1      0  0  ci     0   0   0   0   0   0   0    0  0   0   0   0   0  =
 0   0=0A=0ADoes anyone have any idea how to fix this?=0A=0A=0A=0A=0A=0A___=
_______________________________________________=0AFale com seus amigos  de =
gra=E7a com o novo Yahoo! Messenger =0Ahttp://br.messenger.yahoo.com/ 



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?20061231005839.69910.qmail>