Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Sun, 10 Apr 2011 02:26:51 +0000
From:      "Michael D. Norwick" <mnorwick@centurytel.net>
To:        freebsd-questions@freebsd.org
Subject:   Problem with an ATI x2900 video adapter
Message-ID:  <4DA1156B.3080702@centurytel.net>

Next in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
Good Day;

I am in the final steps of completing a fresh installation of FreeBSD 
8.2 on a workstation with a DFI LanParty motherboard, AMD Athlon 64 
processor, 3 GB of ram, an ATI Radeon x2900 graphics card, and root on 
ZFS filesystem.  Using ports.tar.gz downloaded, and src CVSup'd this 
morning, gnome2 is still compiling and installing.  While I did have 
some minor issues with the build of some dependencies, it was nothing I 
could not work through.  I was surprised this afternoon when, while the 
installation of gnome2 was working, I think it was building GCC 4.4 and 
friends, the HP 2010i LCD monitor I use on the machine appeared to lose 
the input to its DVI port.  The HD activity light was still flickering 
so I let it continue and waited a hour or so for it to quit indicating 
activity before I pressed the reset button.  The PC restarted and no 
filesystem errors were apparent on restart.
I would like to know if anyone else has experienced this or, if a PR is 
necessary against the Xorg radeon driver.
The ATI Catalyst utility needs windows or linux and I have neither.
There is nothing of value in dmesg or Xorg.0.log

$ uname -a
FreeBSD rainey 8.2-RELEASE FreeBSD 8.2-RELEASE #0 r219081M: Wed Mar  2 
08:29:52 CET 2011     root@www4:/usr/obj/usr/src/sys/GENERIC  amd64

Thank You,
Michael

PS;  Many thanks to the maintainer of the mfsBSD zfsinstall .iso.  It 
worked flawlessly for setting up this system.



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?4DA1156B.3080702>