Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Thu, 1 Aug 2013 17:18:32 -0400
From:      Dan Langille <dan@langille.org>
To:        "Kenneth D. Merry" <ken@freebsd.org>
Cc:        freebsd-scsi@freebsd.org
Subject:   Re: ahc0 cannot see attached devices
Message-ID:  <10160B5D-42B8-4A83-B39D-7F46E72B1B04@langille.org>
In-Reply-To: <20130801203111.GA15203@nargothrond.kdm.org>
References:  <11DCA597-E79A-4834-9CC9-EBE1AADE99D3@langille.org> <20130801203111.GA15203@nargothrond.kdm.org>

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help

On Aug 1, 2013, at 4:31 PM, Kenneth D. Merry wrote:

> On Thu, Aug 01, 2013 at 15:48:13 -0400, Dan Langille wrote:
>> I am in the process of moving a tape library from one server to =
another.=20
>>=20
>> The old server is running FreeBSD 8.4-RELEASE and using:
>>=20
>> ahc0: <Adaptec 2944 Ultra SCSI adapter> port 0xa800-0xa8ff mem =
0xfb7df000-0xfb7dffff irq 20 at device 5.0 on pci1
>>=20
>>=20
>> The new server is running FreeBSD 9.1-RELEASE-p4 and using:
>>=20
>> ahc0: <Adaptec 2940B Ultra2 SCSI adapter> port 0xe800-0xe8ff mem =
0xfebdf000-0xfebdffff irq 21 at device 3.0 on pci4
>>=20
>=20
> IIRC, the 2944 is a HVD (High Voltage Differential) card.  The 2940 is =
a
> single ended or LVD card.  You can't connect HVD SCSI devices to a =
non-HVD
> card.

Ken:  Looking at the back of the hardware, and finding the symbol =
printed on it=85 I compared what I found with:

  http://www.iec-usa.com/Browse05/DTSCSI.html#SCSYM

Yes, it's Differential SCSI (HVD).  I'll get the right card.

Thank you.

>> While the new server boots, I don't see an Adaptec card BIOS prompt / =
mention pass by on the console.   Is this the first problem to solve?
>=20
> That is somewhat curious, but what you really need is an HVD card in =
your
> new server.

Anyone need an LVD card?

--=20
Dan Langille - http://langille.org




Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?10160B5D-42B8-4A83-B39D-7F46E72B1B04>