Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Mon, 25 Mar 2013 09:16:13 +0100
From:      David Demelier <demelier.david@gmail.com>
To:        Mark Felder <feld@feld.me>
Cc:        freebsd-questions@freebsd.org
Subject:   Re: snd_hda and front headphones jack
Message-ID:  <CAO+PfDe7uxXtymUM1Gzrg0AgnB1qk_b-wfU6WxeL6VBBFT-n=A@mail.gmail.com>
In-Reply-To: <op.wtt6bbht34t2sn@markf.office.supranet.net>
References:  <op.wtt6bbht34t2sn@markf.office.supranet.net>

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
Try something like :

In /boot/device.hints

hint.hdaa.4.nid31.config="as=1 seq=0" # or seq=1 if does not work
hint.hdaa.4.nid25.config="as=1 seq=15"

Also don't forget to add hw.snd.default_unit=4 in your /etc/sysctl.conf

Regards,


2013/3/12 Mark Felder <feld@feld.me>:
> Hi guys,
>
> I seem to be having problems getting my front headphones jack to work. I've
> read the snd_hda man page and perhaps I'm doing this wrong, but here's my
> setup:
>
>
> dev.hdaa.4.%desc: Conexant CX20641 Audio Function Group
> dev.hdaa.0.nid5_original: 0x18560010 as=1 seq=0 device=Digital-out conn=Jack
> ctype=Digital loc=0x18 color=Unknown misc=0
> dev.hdaa.1.nid5_original: 0x18560010 as=1 seq=0 device=Digital-out conn=Jack
> ctype=Digital loc=0x18 color=Unknown misc=0
> dev.hdaa.2.nid5_original: 0x18560010 as=1 seq=0 device=Digital-out conn=Jack
> ctype=Digital loc=0x18 color=Unknown misc=0
> dev.hdaa.3.nid5_original: 0x18560010 as=1 seq=0 device=Digital-out conn=Jack
> ctype=Digital loc=0x18 color=Unknown misc=0
> dev.hdaa.4.nid24_original: 0x40f001f0 as=15 seq=0 device=Other conn=None
> ctype=Unknown loc=0x00 color=Unknown misc=1
> dev.hdaa.4.nid25_original: 0x02214040 as=4 seq=0 device=Headphones conn=Jack
> ctype=1/8 loc=Front color=Green misc=0
> dev.hdaa.4.nid26_original: 0x02a19020 as=2 seq=0 device=Mic conn=Jack
> ctype=1/8 loc=Front color=Pink misc=0
> dev.hdaa.4.nid27_original: 0x01a1903e as=3 seq=14 device=Mic conn=Jack
> ctype=1/8 loc=Rear color=Pink misc=0
> dev.hdaa.4.nid28_original: 0x01014010 as=1 seq=0 device=Line-out conn=Jack
> ctype=1/8 loc=Rear color=Green misc=0
> dev.hdaa.4.nid29_original: 0x01813030 as=3 seq=0 device=Line-in conn=Jack
> ctype=1/8 loc=Rear color=Blue misc=0
> dev.hdaa.4.nid30_original: 0x40f001f0 as=15 seq=0 device=Other conn=None
> ctype=Unknown loc=0x00 color=Unknown misc=1
> dev.hdaa.4.nid31_original: 0x9217011f as=1 seq=15 device=Speaker conn=Fixed
> ctype=Analog loc=0x12 color=Unknown misc=1
> dev.hdaa.4.nid32_original: 0x40f001f0 as=15 seq=0 device=Other conn=None
> ctype=Unknown loc=0x00 color=Unknown misc=1
> dev.hdaa.4.nid33_original: 0x40f001f0 as=15 seq=0 device=Other conn=None
> ctype=Unknown loc=0x00 color=Unknown misc=1
> dev.hdaa.4.nid38_original: 0x40f001ff as=15 seq=15 device=Other conn=None
> ctype=Unknown loc=0x00 color=Unknown misc=1
>
>
> If I am looking at this right I believe I need to set nid25 to as=1 which
> matches the nid31 Speaker and probably also set seq=15. However, this
> doesn't seem to be working. Am I overlooking something obvious?
>
>
> Thanks
> _______________________________________________
> freebsd-questions@freebsd.org mailing list
> http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions
> To unsubscribe, send any mail to "freebsd-questions-unsubscribe@freebsd.org"



-- 
Demelier David



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?CAO+PfDe7uxXtymUM1Gzrg0AgnB1qk_b-wfU6WxeL6VBBFT-n=A>