Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Mon, 25 Mar 2013 14:34:47 -0500
From:      Antonio Olivares <olivares14031@gmail.com>
To:        FreeBSD Questions <freebsd-questions@freebsd.org>
Subject:   Re: gettext problem in FreeBSD 8.3 system hosed
Message-ID:  <CAJ5UdcOA=LxhmmtWUMY-tfpLxQc_UqBDz72M4vd_vBoYQwZwMQ@mail.gmail.com>
In-Reply-To: <CAJ5UdcNEgtDWydJZF8iHxCnBepFivP71HdvM1V6kaoLjCnrYiQ@mail.gmail.com>
References:  <CAJ5UdcNEgtDWydJZF8iHxCnBepFivP71HdvM1V6kaoLjCnrYiQ@mail.gmail.com>

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
Dear folks,

On Mon, Mar 25, 2013 at 11:52 AM, Antonio Olivares
<olivares14031@gmail.com> wrote:
> Dear folks,
>
> As following /usr/port/UPDATING, I ran into a bit of trouble.  System
> is hosed and I cannot update any ports.  I tried to follow advice
> here:
>
> 20130316:
>   AFFECTS: users of converters/libiconv and devel/gettext
>   AUTHOR: bapt@FreeBSD.org
>
>   libiconv now handles the lib/charset.alias file instead of devel/gettext.
>   If you are using pkgng 'and' upgrading from source with portupgrade or
>   portmaster, first delete gettext, upgrade libiconv, then reinstall gettext.
>
>   # pkg delete -f devel/gettext
>   # portmaster converters/libiconv devel/gettext
>     or
>   # pkg delete -f devel/gettext
>   # portupgrade converters/libiconv devel/gettext
>
> but I get error(s) in gettext.  I see that there is a small problem
> with gettext:
>
> http://www.freebsd.org/cgi/query-pr.cgi?pr=177176
>
> How can I get around it, I made errors by deleting devel/gmake, and
> devel/glib20 and I tried to reinstall these, I did a make deinstall
> reinstall to see if I could bypass the error, but update(s) always
> fail with gettext.  Any ideas/suggestions to fix this problem?
>
> Thanks in Advance,
>
>
> Antonio

In case if anyone is wondering which error I am encountering:  It is
the following:

http://lists.freebsd.org/pipermail/freebsd-ports/2013-February/081576.html

http://forums.freebsd.org/showthread.php?t=38558

devel/glib20 fails to build also with error:

http://www.freebsd.org/cgi/query-pr.cgi?pr=177069

I have tried to follow the instructions included in
/usr/ports/UPDATING but I have not succeeded in this machine.  I am
thinking of moving it to 8.4-BETA1 release and then reworking the
ports or deleting them and restarting in case of not having replies I
have gotten myself out of trouble before but it can take days to get
the machine back in working order :(


Best Regards,



Antonio



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?CAJ5UdcOA=LxhmmtWUMY-tfpLxQc_UqBDz72M4vd_vBoYQwZwMQ>