Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Thu, 9 May 2013 10:23:50 +0200
From:      Matthias Apitz <guru@unixarea.de>
To:        Waitman Gobble <gobble.wa@gmail.com>
Cc:        freebsd-x11@freebsd.org, freebsd-questions@freebsd.org
Subject:   Re: xorg-server-1.7.7_6,1 crashes (from ports head)
Message-ID:  <20130509082350.GA2439@tinyCurrent>
In-Reply-To: <CAFuo_fwORibP9eOagYGN5HeAz+XwZ3qkzHuNEnPopofnkWRoDQ@mail.gmail.com>
References:  <20130507124537.GA1073@tiny.Sisis.de> <20130508075618.GA1090@tiny.Sisis.de> <CAFuo_fwORibP9eOagYGN5HeAz+XwZ3qkzHuNEnPopofnkWRoDQ@mail.gmail.com>

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
El día Wednesday, May 08, 2013 a las 02:58:18PM -0700, Waitman Gobble escribió:

> > Please be kind and give me some hints about best options I have:
> >
> > - Do we have another Xserver in the ports to try?
> > - Should I post a bug report in our Gnats?
> > - Should I go to the lists.x.org?
> > - Any options of the Xorg server to test or to get debug messages of the
> >   crash?
> > - Anything else?
> >
> > I have already ordered a new 2 GByte ddr2 RAM to change the memory, but
> > as well it could be the video card or anthing else...
> >

> 
> What video driver are you using on that machine?

Hi,

The full Xorg.0.log was attached to the original posting in freebsd-x11,
see here for details:

http://lists.freebsd.org/pipermail/freebsd-x11/2013-May/013040.html

The video driver is:

(II) LoadModule: "intel"
(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules/drivers/intel_drv.so
(II) Module intel: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.7.7, module version = 2.7.1
	Module class: X.Org Video Driver
	ABI class: X.Org Video Driver, version 6.0
...
(II) intel: Driver for Intel Integrated Graphics Chipsets: i810,
	i810-dc100, i810e, i815, i830M, 845G, 852GM/855GM, 865G, 915G,
	E7221 (i915), 915GM, 945G, 945GM, 945GME, IGD_GM, IGD_G, 965G,
G35,
	965Q, 946GZ, 965GM, 965GME/GLE, G33, Q35, Q33,
	Mobile Intel? GM45 Express Chipset,
	Intel Integrated Graphics Device, G45/G43, Q45/Q43, G41

Meanwhile I have changed the RAM in the netbook, it does not help
either;

Thanks

	matthias
-- 
Matthias Apitz               |  /"\ ASCII Ribbon Campaign: www.asciiribbon.org
E-mail: guru@unixarea.de     |  \ / - No HTML/RTF in E-mail
WWW: http://www.unixarea.de/ |   X  - No proprietary attachments
phone: +49-170-4527211       |  / \ - Respect for open standards



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?20130509082350.GA2439>