Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Tue, 24 Jul 2007 13:54:15 -0500
From:      Terry Todd <tlt@badger.tltodd.com>
To:        freebsd-questions@freebsd.org
Subject:   Re: ssh X11 forwarding not working on FreeBSD 6.2
Message-ID:  <20070724135415.A37297@badger.tltodd.com>
In-Reply-To: <448x953b8c.fsf@be-well.ilk.org>; from freebsd-questions-local@be-well.ilk.org on Tue, Jul 24, 2007 at 02:30:59PM -0400
References:  <20070724105922.A29729@badger.tltodd.com> <448x953b8c.fsf@be-well.ilk.org>

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help

Lowell,

The default sshd_config file does not have XAuthLocation defined.

I have not done any updates to X.org so the default location for
xauth is /usr/X11R6/bin/xauth.

So, I added the line:
XAuthLocation /usr/X11R6/bin/xauth
to /etc/ssh/sshd_config
restarted sshd
Tested it out and same problem.

BTW - the sshd_config file on FC6 does not have this line either
and it works.

I increased sshd logging to -d3.  No more messages came up in the
log file than before.

Terry Todd


On Tue, Jul 24, 2007 at 02:30:59PM -0400, Lowell Gilbert wrote:
> 
> I would guess that it's an xauth(1) problem.
> Make sure that XAuthLocation is set ,in sshd_config(5), to the right
> path for the xauth executable (probably /usr/local/bin/xauth, if
> you've done the update to X.Org 7.2.
> 
> That's just a shot in the dark, though; the most certain way of
> finding the problem is to increase the verbosity of sshd's logging,
> and see what it thinks is wrong.
> _______________________________________________
> freebsd-questions@freebsd.org mailing list
> http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions
> To unsubscribe, send any mail to "freebsd-questions-unsubscribe@freebsd.org"



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?20070724135415.A37297>