Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Tue, 12 Jun 2007 15:49:22 -0400
From:      Bill Moran <wmoran@potentialtech.com>
To:        "Kiffin Gish" <kiffin.gish@planet.nl>
Cc:        freebsd-questions@freebsd.org
Subject:   Re: Failed to load module "nv" ...
Message-ID:  <20070612154922.986aa002.wmoran@potentialtech.com>
In-Reply-To: <000001c7ad29$caa20a70$6601a8c0@KGISH>
References:  <000001c7ad29$caa20a70$6601a8c0@KGISH>

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
In response to "Kiffin Gish" <kiffin.gish@planet.nl>:

> The other day I upgraded to xorg 7.2 but when I run startx I get the
> following error message:
> 
> --> Failed to load module "nv"
> 
> Rather that using the nvidia driver from the ports I had earlier downloaded
> the official freebsd driver from the nvidia site, but had installed it into
> the old xorg environment under /usr/X11R6.
> 
> Do I need to reinstall it but this time in the new environment?
> 
> Is that then under /usr/X11R6?
> 
> How do I tell the make script to point it there, export X11BASE?
> 
> Or should I remove this driver altogether and go with the official ports
> one?
> 
> Thanks a lot in advance for all your help.

I recommend using the one provided by NVidia, as performance is noticeably
better for me.  However, there is a port for the nvidia one.  Depending on
your model of card, use one of the /usr/ports/x11/nvidia-* ports.

-- 
Bill Moran
http://www.potentialtech.com



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?20070612154922.986aa002.wmoran>