Skip site navigation (1)Skip section navigation (2)
Date:      Fri, 9 Apr 2010 15:51:15 -0700
From:      Pyun YongHyeon <pyunyh@gmail.com>
To:        Michael Beckmann <michael@apfel.de>
Cc:        stable@freebsd.org
Subject:   Re: Realtek Ethernet not functioning on Asus M4A89GTD PRO
Message-ID:  <20100409225115.GH1085@michelle.cdnetworks.com>
In-Reply-To: <C5FB6BEDCE679BF318BDDAFA@[10.0.0.102]>
References:  <!&!AAAAAAAAAAAYAAAAAAAAAFu8E7CkEvBMsgZ/8G4PwcPigAAAEAAAAHlHe9UOq29Hg4tmJB6O8ysBAAAAAA==@apfel.de> <20100409173228.GC1085@michelle.cdnetworks.com> <C5FB6BEDCE679BF318BDDAFA@[10.0.0.102]>

Next in thread | Previous in thread | Raw E-Mail | Index | Archive | Help
On Sat, Apr 10, 2010 at 12:12:47AM +0200, Michael Beckmann wrote:
> --On Freitag, 9. April 2010 10:32 -0700 Pyun YongHyeon <pyunyh@gmail.com> 
> wrote:
> 
> >On Fri, Apr 09, 2010 at 01:50:02AM +0200, Michael Beckmann wrote:
> >>Greetings,
> >>
> >>the onboard Realtek Ethernet on my Asus M4A89GTD PRO is not functioning.
> >>
> >>I use FreeBSD 8.0-STABLE with a generic kernel (amd64). Everything was
> >>updated March 27, 2010.
> >>
> >>Is it a bug?
> >>
> >>Thanks,
> >>
> >>Michael
> >>
> >>
> >>pcib4: <ACPI PCI-PCI bridge> at device 21.0 on pci0
> >>pci4: <ACPI PCI bus> on pcib4
> >>re0: <RealTek
> >>8168/8168B/8168C/8168CP/8168D/8168DP/8111B/8111C/8111CP/8111DP PCIe
> >>Gigabit Ethernet> port 0xe800-0xe8ff mem
> >>0xfdfff000-0xfdffffff,0xfdff8000-0xfdffbfff irq 16 at device 0.0 on pci4
> >>re0: Using 1 MSI messages
> >>re0: Chip rev. 0x2c000000
> >>re0: MAC rev. 0x00000000
> >>re0: Unknown H/W revision: 0x2c000000
> >>device_attach: re0 attach returned 6
> >
> >Try attached patch and let me know how it goes.
> 
> The patch solved the problem. I can now use the Ethernet interface. I will 
> report if I find any problems in the long run.
> 

Patch committed to HEAD(r206433).
Thanks for reporting!



Want to link to this message? Use this URL: <http://docs.FreeBSD.org/cgi/mid.cgi?20100409225115.GH1085>